Börja spela

Om du är en person som gillar bollsporter och vatten, och dessutom gärna provar en sport som inte alla andra utövar, då kan UV-Rugby vara något för dig!


Erfarenhet från andra sporter så som simning, vattenpolo eller fridykning/dykning är ett plus, men inget krav. Du kommer successivt att lära dig hur UV-Rugby spelas, kunna hålla andan samtidigt som du spelar, och lära dig tänka i tre dimensioner.


Jag är vuxen och vill börja med världens bästa lagsport!

På våra seniorträningar deltar personer från ca 16 år till drygt 50, både tjejer och killar.

Skicka ett DM på vår fb-sida om du är intreserad av att börja spela så hjälper vi dig. Du behöver vara simkunnig och det är bra om du provat att snorkla innan.


------

Till dig som kommer till en träning på Valhallabadet:

------

Valhallabadet tar 55kr i inträde - säg att du ska träna med Felix, träningen kostar inget utöver entreavgiften!


Vi byter om på flickornas respektive längst ner hos herrarnas <- obs viktigt då Valhalla börjar städa under vår träning!


Vi träffas vid 25m bassängen, längst bort på läktaren vid hopptornet klockan 19:30 ombytt och klar med den tränaren som du pratat med och får en liten genomgång av spelet, sporten samt grundläggande teknik i dykning & tryckutjämning för att vara redo för din första undervattensrugbyträning!

------

Medtag:

------

Badkläder (baddräkt eller badbyxor, tänk på att sporten är fysisk, kläderna ska sitta kvar. För tjejer om du inte har en baddräkt funkar en sporttopp som överdel.)

Utrustning om du har själv - fenor, cyklop, snorkel (första fem gångerna är inte utrustningens kvalité jätteviktig, huvudsaken är att man har ett par fenor, ett cyklop och en snorkel.)

Vanliga strumpor kan vara skönt i fenorna för att undvika skavsår om lånefenorna inte passar perfekt.

Vattenflaska (igen, fysisk sport - du blir törstig)

Handduk och duschgrejor


Jag är 12-17 år och tycker det här låter jätteroligt

Vi har sedan HT 2019 en träningsgrupp för dig som är yngre junior (12-17) - Yjunis tränar på Söndagar 16.30-17.30 i Åbybadet. Om du är intresserad skicka ett DM till vår sida på FBJag är yngre än 12 år och älskar vatten

Tyvärr har vi i dagsläget inte tränare för att kunna köra vår miniorträning, förhoppningen är att kunna starta upp den igen men vi vet i dagsläget inte när vi kommer kunna göra detta.